6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 16-17-18 (2020-2021)

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 16-17-18 Sayfaların Soruları ve Cevapları tamamı resimli ve çözümlü.

2020-2021 Eğitim öğretim yılı için Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarında okutulan ÖĞÜN YAYINLARI 6. Sınıf Matematik ders kitabı etkinlik soruları ve cevapları tamamını çözülmüş olarak aşağıda bulabilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Soruları ve Cevapları Sayfa 16, 17, 18 (ÖĞÜN Yayınları)

ALIŞTIRMA SORULARI ve CEVAPLARI

  1. Aşağıda çarpım durumunda verilen sayıları üslü ifade olarak yazınız.
    a) 8 x 8 x 8 x 8 = 8⁴
    b) 1 x 1 x 1 x 1 x 1 x 1 x 1 = 1⁷
    c) 15 x 15 = 15²
    ç) 147 147¹
  2. Aşağıda verilen üslü ifadelerin değerlerini bulunuz.
    a) 7²       = 49
    b) 125¹  =125
    c) 0²⁸    =0
    ç) 1²⁰     =1
    d) 25⁰    =1
  3. x = 3 için x⁴ üslü ifadesinin değerini hesaplayınız.
    ÇÖZÜM:
    3⁴ = 3 x 3 x 3 x 3 = 81
  4. x = 5 için 2⁵ üslü ifadesinin değerini bulunuz.
    ÇÖZÜM:
    2⁵ = 2 x 2 x 2 x 2 x 2 = 32
  5. 4² , 4⁵ , 4³ , 4¹ üslü ifadelerini büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
    ÇÖZÜM:
    4⁵ > 4³ > 4² > 4¹
  6. Aşağıda verilen üslü ifadelerden hangisinin değeri en büyüktür?
    A) 2³ = 2 x 2 x 2 =8
    B) 3⁵ = 3 x 3 x 3 x 3 x 3 = 243 (En büyük)
    C) 7² = 7 x 7 = 49
    D) 15¹ = 15
  7. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanın başına “D”, yanlış olanın başına “Y” yazınız.
    (Y) 5² üslü ifadesinde 2’ye taban denir.
    (D) 7³ şeklindeki sayılara üslü ifadeler denir.
    (D) 4 tane 11’in çarpımı 11⁴ şeklinde gösterilir.
    (D) Bir üslü ifadede kuvvet, tabanın kaç kez çarpılacağını gösterir.
    (Y) 6³ üslü ifadesinin değeri 18’dir.
  8. Aşağıda verilen noktalı yerleri tamamlayınız.
    a) 4² = 2ˣ eşitliğinde x = 4 olur.
    b) 9ˣ = 81 eşitliğinde x’nin değeri 2 olur.
    c) O³ = 64 eşitliğinde O = 4 olur.
    ç) x = 5 için x⁴ üslü ifadesinin değeri 5 x 5 x 5 x 5 = 625 olur.
    d) 6³ sayısı 216 ifadesinin üslü olarak yazılmış şeklidir.
    e) 9³ üslü ifadesinin değeri 3 basamaklıdır. (9³=9x9x9=729)
  9. Aşağıda verilen eşitliklerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
    (D) 2⁵ = 32                       (D) 10² = 100
    (Y) 3⁴ = 4 • 4 • 4             (D) 7 • 7 • 7 = 73
    (D) 5² = 5 • 5                   (Y) 2³ = 3²
    (D) 2¹ = 2                         (D) 4² = 2⁴
    (Y) 1²⁸ = 28                     (D) 0⁷ = 0
  10. 5³ – 2³ işleminin sonucu kaçtır?
    ÇÖZÜM:
    (5 x 5 x 5) – (2 x 2 x 2) = 125 – 8 = 117
  11. 12² ÷ 3² işleminin sonucu kaçtır?
    ÇÖZÜM:
    (12 x 12) ÷ (3 x 3) = 144 ÷ 9 = 16
  12. △ = 2 ve ▢ = 3 için △⁴ + ▢² toplamını bulunuz.
    ÇÖZÜM:
    2⁴ + 3² = (2 x 2 x 2 x 2) + (3 x 3) = 16 + 9 = 25
  13. Bir kırtasiyede 10 deste uçlu kalem ve her kalemin içinde de onar uç bulunmaktadır. Bu kırtasiyede
    bulunan toplam uç sayısını üslü ifade olarak yazınız.
    ÇÖZÜM:
    10 x 10 = 100 x 10 = 1000 = 10³
  14. Ozan, harçlıklarından artırdığı parasını, istediği ayakkabıyı almak üzere kumbarasında biriktiriyor.
    Ozan, kumbarasına ilk gün 2 TL atıyor. Her gün bir önceki gün biriktirdiği parasının 2 katı kadar para biriktirebilen Ozan’ın bir haftanın sonunda kumbarasında kaç TL biriktirebileceğini üslü ifade olarak yazınız.
    ÇÖZÜM:
    2¹ + 2² + 2³ + 2⁴ + 2⁵ + 2⁶ + 2⁷
    2+ 4 + 8 + 16 + 32 + 64 + 128 = 254

ALIŞTIRMA CEVAPLARI

Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 16 (2019-2020)
Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları – Sayfa 16

 

Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 17 (2019-2020)
Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları – Sayfa 17

 

Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 18 (2019-2020)
Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları – Sayfa 18

Kaynak: Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Matematik 6. Sınıf Ders Kitabı “ÖĞÜN Yayıncılık” (2019-2020)

Sevgili öğrenciler ders ve çalışma kitabı cevapları sadece kontrol amaçlı yayınlanmaktadır. Soruları önce kendiniz çözüp daha sonra sitemizden kontrol etmeniz sizler için daha faydalı olacaktır.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.