6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 26-27-28 (2020-2021)

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 26-27-28 Sayfaların Soruları ve Cevapları tamamı resimli ve çözümlü.

2020-2021 Eğitim öğretim yılı için Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarında okutulan ÖĞÜN YAYINLARI 6. Sınıf Matematik ders kitabı etkinlik soruları ve cevapları tamamını çözülmüş olarak aşağıda bulabilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Soruları ve Cevapları Sayfa 26, 27, 28 (ÖĞÜN Yayınları)

ALIŞTIRMA SORULARI ve CEVAPLARI

  1. Aşağıdaki işlemleri ortak çarpan parantezine alarak yapınız.
    a) 29 • 12 + 11 • 12 = 12 • (29 + 11) = 12 • 40 = 480
    b) 84 • 15 – 54 • 15 = 15 • (84 – 54) = 15 • 30 = 450
  2. 6 • 8 + 6 • 11 = 6 • □ eşitliğinde □ yerine hangi doğal sayı yazılmalıdır?
    ÇÖZÜM:
    6 • (8 + 11) = 6 • □
    6 • 19 = 6 • □
    □ = 19 olacak
  3. Aşağıda verilen eşitliklerden doğru olanın başına “D”, yanlış olanın başına “Y” yazınız.
    (D) 3 • 11 + 3 • 7 = 3 • (11 + 7)
    (D) 7 • (18 + 9) = 7 • 18 + 7 • 9
    (Y) 50 • 8 – 50 • 4 = 50 • (8 + 4) // 50 • (8 – 4) olmalı
    (D) 24 • (15 – 6) = 24 • 15 – 24 • 6
    (Y) 21 • 49 + 21 • 15 = 21 • (49 + 21) // 21 • (49 + 15) olmalı
    (Y) 102 • (60 – 14) = 102 • 60 + 102 • 14 // 102 • 60 – 102 • 14 olmalı
  4. Paketi 2 TL olan çikolata ile paketi 3 TL olan gofretten beşer tane alan Selin’in bakkala kaç TL ödeyeceğini dağılma özelliğini kullanarak bulunuz.ÇÖZÜM:
    5 • (2 + 3) = 5 • 2 + 5 • 3 = 25
  5. Aşure yapmak isteyen Özlem Hanım, buğday için 10 TL ve nohut için 8 TL ödüyor. Özlem Hanım, 3 komşusu için de aynı malzemeleri alırsa markete kaç TL öder?
    ÇÖZÜM:
    3 • (10 + 8) = 3 • 10 + 3 • 8 = 30 + 24 = 54 TL öder.
  6. Aşağıdaki işlemleri dağılma özelliğinden yararlanarak yapınız.
    a) 46 • (18 + 21) = 46 • 18 + 46 • 21 = 966 + 828 = 1794
    b) 16 • (44 – 20) = 16 • 44 – 16 • 20 = 704 – 320 = 384
  7. Oya her yıl 5 roman ve 6 hikâye okuyor. 3 yıl sonra Oya’nın kaç kitap okuyacağını dağılma özelliğinden yararlanarak bulunuz.
    ÇÖZÜM:
    3 • (5 + 6) = 3 • 5 + 3 • 6 = 15 + 18 = 33 kitap
  8. 8 katlı bir apartmanın her katında dörder daire vardır. Her kattaki dairelerden 3’ü A gazetesini, biri B gazetesini okumaktadır. A gazetesini okuyan daire sayısının B gazetesini okuyanlardan ne kadar fazla olduğunu dağılma özelliğinden yararlanarak bulunuz.
    ÇÖZÜM:
    8 • (3 – 1) = 8 • 3 – 8 • 1 = 24 – 8 = 16
  9. Yandaki şekilde Ahmet Bey ile komşusunun bahçelerinin krokisi verilmiştir. Ahmet Bey’in bahçesinin komşusununkinden ne kadar büyük olduğunu dağılma özelliğini kullanarak bulunuz.
    ÇÖZÜM:
    5 • (7 – 3) = 5 • 7 – 5 • 3 = 35 – 15 = 20
  10. Seda, İngilizce öğrenmek için her gün 2 fiil ve 5 nesne ezberlemektedir. Bir haftanın sonunda Seda’nın kaç kelime ezberlediğini dağılma özelliğini kullanarak bulunuz.
    ÇÖZÜM:
    7 • (2 + 5) = 7 • 2 + 7 • 5 = 14 + 35 = 49
  11. Yandaki tabloda farklı baharatların birer paketlerinin fiyatları verilmiştir.
    Buna göre;
    a) Üçer paket karabiber ve pul biber ile ikişer paket kekik ve ıhlamur alan birinin satıcıya kaç TL ödeyeceğini dağılma özelliğini kullanarak bulunuz.
    b) İkişer paket zencefil ve ıhlamur ile dörder paket kimyon ve karabiber alan birinin satıcıya ödeyeceği toplam parayı gösteren işlemi dağılma özelliğinden yararlanarak yazınız.
    ÇÖZÜM:
    a) 3 • (8 + 7) + 2 • (6 + 5)= 3 • 8 + 3 • 7 + 2 • 6 + 2 • 5
    = 24 + 21 + 12 + 10
    = 45 +22 = 67
    b) 2 • (10 + 5) + 4 • (9 + 8) = 2 • 10 + 2 • 5 + 4 • 9 + 4 • 8
    = 20 + 10 + 36 + 32
    = 30 + 68 = 98
  12. Fırınında aynı anda 3 tepsi kurabiye pişirebilen Mehmet Usta, her bir tepside sırasıyla 10 kakaolu, 8 cevizli ve 5 elmalı kurabiye pişirmiştir. Mehmet Usta’nın toplam kaç kurabiye pişirdiğini dağılma özelliğinden yararlanarak bulunuz.
    ÇÖZÜM:
    3 • (10 + 8 + 5) = 3 • 10 + 3 • 8 + 3 • 5
    = 30 + 24 + 15
    = 54 + 15 = 69
  13. Yandaki tabloda bir kırtasiyedeki kalem fiyatları verilmiştir. Ali 3 kurşun, 3 tükenmez, 2 uçlu kalem ve 2 de yazı tahtası kalemi alırsa Ali’nin toplam kaç TL ödeyeceğini gösteren işlem aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 2 • (5 + 2) + 3 • 12
    B) 3 • (2 + 3) + 2 • (5 + 2)
    C) 5 • (3 + 2 + 5 + 2)
    D) 3 • 3 + 2 • 2
  14. Fatma, 12 • (7 – 3) işleminin sonucunun 12 • 7 – 12 . 3 işleminden daha büyük olduğunu, Ozan ise buldukları sonuçların aynı olduğunu iddia ediyor. Sizce kim haklıdır? Nedenini açıklayınız.
    ÇÖZÜM:
    12 • (7 – 3) = 12 • 4 = 48
    12 • 7 – 12 . 3 = 84 – 36 = 48
    Ozan haklıdır çünkü sonuçlar aynı

ALIŞTIRMA CEVAPLARI

Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 26 (2020-2021)
Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları – Sayfa 26

 

Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 27 (2020-2021)
Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları – Sayfa 27

 

Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 28 (2020-2021)
Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları – Sayfa 28

Kaynak: Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Matematik 6. Sınıf Ders Kitabı “ÖĞÜN Yayıncılık” (2019-2020)

Sevgili öğrenciler ders ve çalışma kitabı cevapları sadece kontrol amaçlı yayınlanmaktadır. Soruları önce kendiniz çözüp daha sonra sitemizden kontrol etmeniz sizler için daha faydalı olacaktır.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.