6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 33-34 (2020-2021)

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 33-34 Sayfaların Soruları ve Cevapları tamamı resimli ve çözümlü.

2020-2021 Eğitim öğretim yılı için Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarında okutulan ÖĞÜN YAYINLARI 6. Sınıf Matematik ders kitabı etkinlik soruları ve cevapları tamamını çözülmüş olarak aşağıda bulabilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Soruları ve Cevapları Sayfa 33, 34 (ÖĞÜN Yayınları)

ALIŞTIRMA SORULARI ve CEVAPLARI

  1. Esra Hanım 2 kg kivi ve 5 kg elmaya 20 TL ödüyor. 1 kg kivi 5 TL ise 1 kg elma kaç TL’dir?
    ÇÖZÜM:
    Kiviye ödediği para 5 x 2 = 10 TL
    20 – 10 = 10 TL kalan para
    1 kg elma = 10 / 5 = 2 TL 1 kg elma
  2. Yaşları toplamı 24 olan 3 kardeşin 4 yıl sonraki yaşları toplamı kaç olur?
    ÇÖZÜM:
    24 + (3 • 4) = 24 + 12 = 36
  3. Hacmi 8 litre olan 1 şişe, hacmi 5 litre olan 3 şişe ve hacmi 3 litre olan 4 şişe süt ile doludur. Bu sütleri hacmi 7 litre olan yeni şişelere koymak istersek kaç şişeye ihtiyacımız olur?
    ÇÖZÜM:
    8 • 1 = 8
    5 • 3 = 15
    3 • 4 = 12
    15 + 12 + 8 = 35
    35 ÷ 7 = 5 şişe
  4. Selma ve ailesi her sabah kahvaltıda üçer bardak çay içiyorlar ve bir bardak çaya ikişer tane şeker atıyorlar. Buna göre Selma’nın dört kişilik ailesi 360 adet küp şekerin olduğu bir kutu şekeri kaç günde bitirir?
    ÇÖZÜM:
    4 • 3 = 12 bardak
    1 Günde atılan şeker 12 • 2 = 24
    360 ÷ 24 = 15 gün yeter
  5. Burak bir kâse leblebiyi 2 günde yiyor. 5 kâse leblebi 1 kg olduğuna göre Burak 2 ayda kaç kg leblebi yer?
    ÇÖZÜM:
    5 kase leblebi 5 • 2 = 10 günde biter
    10 günde 1 kg leblebi yer
    30 • 2 = 60 gün
    60 ÷ 10 = 6 kg
  6. 5, 8, 42 ve 10 sayılarını kullanarak bir problem kurunuz ve problemi çözünüz.
    ÇÖZÜM:
    Ayşe manava gidip kilosu 5 TL olan elmalardan 2 kg, kilosu 8 TL olan prtakaldan 1 kg, kilosu 10 TL olan muzdan 1 kg satın alıyor. Manava 42 TL verdiğine göre geriye kaç TL para üstü alır?
    5 • 2 + 8 + 10 = 28
    42 – 28 = 14 TL para üstü alır
  7. Karıncalar kendi vücut ağırlıklarının 20 katını kaldırabilir. Buna göre 62 kg olan bir insanın bir karınca kadar güçlü olabilmesi için kaç kg kaldırması gerekir?
    ÇÖZÜM:
    62 • 20 = 1240 kg kaldırmalı
  8. Mehmet Bey, tatilde 3200 TL harcama yaptı. Bu paranın 1800 TL’sini yol, yiyecek ve diğer ihtiyaçlarına, kalanını ise konaklamaya harcadı. Otelde 7 gün kalan Mehmet Bey’in bir gün için otele ne kadar konaklama ücreti ödediğini bulunuz.
    ÇÖZÜM:
    3200 – 1800 = 1400
    1400 : 7 = 200 TL
  9. Burç’un bilye sayısı Ahmet’in bilye sayısından 10 fazla, Ahmet’in bilyelerinin sayısı Necdet’in bilye sayısından 7 eksik ve Necdet’in bilyelerinin sayısı Zeki’nin bilye sayısının 3 katından 5 fazladır. Zeki’nin 15 bilyesi varsa en çok bilyesi olanı bulunuz.
    ÇÖZÜM:
    Necdet 15 • 3 + 5 = 50
    Ahmet 50 – 7 = 43
    Burç 43 + 10 = 53
  10. Sedef, 2 L sıvı deterjanla 30 makine çamaşır yıkayabiliyor. Bir makineye ortalama 6 kg çamaşır koyan Sedef’in 630 kg çamaşır yıkayabilmesi için kaç litre sıvı deterjana ihtiyacı vardır?
    ÇÖZÜM:
    630 ÷ 6 = 105 makina çamaşır yıkar
    30 ÷ 2 = 15 (15 makinada 1 litre sıvı kullanır)
    105 ÷ 15 = 7 lt sıvı deterjan kullanır
  11. Taha, bir otobüs durağında kuyruğun baştan 2. sırasında; hamile olan Zehra Hanım ise kuyruğun sondan 2. sırasında bekliyor. Taha, kuyruğun gerisinde bekleyen Zehra Hanım’ı fark ederek onunla yer değiştiriyor. Son durumda Taha’nın kuyruktaki yeri 4 kişi daha geriye kaydığına göre bu kuyrukta kaç kişi vardır?
    ÇÖZÜM:
    Taha ve Zehra yer değiştirdiklerinde Taha 4 kişi geri gidiyorsa aralarında 4 kişi vardır. Onlar ve Zehra’nın önündekini ve Taha’ nın arkasındakini de sayarsak toplam 8 kişi olur.

ALIŞTIRMA CEVAPLARI

Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 33 (2020-2021)
Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları – Sayfa 33

 

Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 34 (2020-2021)
Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları – Sayfa 34

Kaynak: Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Matematik 6. Sınıf Ders Kitabı “ÖĞÜN Yayıncılık” (2019-2020)

Sevgili öğrenciler ders ve çalışma kitabı cevapları sadece kontrol amaçlı yayınlanmaktadır. Soruları önce kendiniz çözüp daha sonra sitemizden kontrol etmeniz sizler için daha faydalı olacaktır.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.