6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 46-47 (2020-2021)

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46-47 Sayfaların Soruları ve Cevapları tamamı resimli ve çözümlü.

2020-2021 Eğitim öğretim yılı için Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarında okutulan ÖĞÜN YAYINLARI 6. Sınıf Matematik ders kitabı etkinlik soruları ve cevapları tamamını çözülmüş olarak aşağıda bulabilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Soruları ve Cevapları Sayfa 46, 47 (ÖĞÜN Yayınları)

ALIŞTIRMA SORULARI ve CEVAPLARI

  1. 84▢2 sayısının;
    a) 2 ile bölünebilmesi için, // Bütün rakamlar gelebilir
    b) 3 ile bölünebilmesi için, // 1, 4, 7
    c) 4 ile bölünebilmesi için, // 1, 5, 9
    ç) 6 ile bölünebilmesi için ▢ yerine hangi rakamlar gelmelidir? // 1, 4, 7
  2. 38△ üç basamaklı bir sayıdır. Bu sayının 3 ile tam bölünebilmesi için △ yerine gelebilecek en büyük sayı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 1 B) 2 C) 4 D) 7
    ÇÖZÜM:
    3 + 8 = 11 3′ e bölünebilmesi için 1, 4, 7 gelebilir
  3. 5078 sayısının 3 ile tam bölünebilmesi için bu sayıdan çıkarılması gereken en küçük doğal sayı kaçtır?
    ÇÖZÜM:
    5 + 7 + 8 = 20
    3 e bölünebilmesi için 3’ün katı olması gerekir. 20’ye en yakın 3’ün katı 18’dir. Bu yüzden 2 çıkarırız.
    20 – 2 = 18 yani 2’dir
  4. 3’e ve 4’e bölünebilen dört basamaklı en küçük sayı kaçtır?
    ÇÖZÜM:
    Bir doğal sayının basamaklarındaki rakamların sayı değerleri toplamı 3 ile kalansız (tam) bölünüyorsa bu sayı 3 ile kalansız (tam) bölünebilir.Son iki basamağı 00 veya 4’ün katı olan sayılar 4 ile kalansız bölünebilir.
    cevap : 1008 
  5. 18▢6 dört basamaklı sayısı 4 ile tam bölünüyor. Buna göre ▢ yerine gelebilecek rakamları bulunuz.
    ÇÖZÜM:
    Son iki basamağı 00 veya 4’ün katı olan sayılar 4 ile kalansız bölünebilir.
    1, 3, 5, 7, 9
  6. Aşağıda verilen sayılardan hangisi dört basamaklı, rakamları farklı, 5 ile bölünebilen en büyük sayıdır?
    A) 9995      B) 9876      C) 9875      D) 9870
    ÇÖZÜM:
    Bir doğal sayının birler basamağındaki rakam 0 veya 5 ise bu sayı 5’e kalansız bölünebilir. Rakamları farklı dediği için en büyük sayı 9875 olur
  7. Bir doğal sayı 5’e bölündüğünde kalan aşağıdakilerden hangisi olamaz?
    A) 2     B) 3      C) 4     D) 5
    ÇÖZÜM:
    Bir doğal sayının birler basamağındaki rakam 0 veya 5 ise bu sayı 5’e kalansız bölünebilir. Yani D şıkkı olamaz
  8. 524▢ dört basamaklı sayısının 5’e kalansız bölünebilmesi için ▢ yerine hangi rakam gelebilir?
    A) 0     B) 1       C) 2       D) 3
  9. 843△ dört basamaklı sayısı 2 ve 3’e kalansız bölünmektedir. Buna göre △ yerine yazılabilecek rakamların toplamı kaçtır?
    A) 6     B) 9      C) 11      D) 13
    ÇÖZÜM:
    2′ ye bölünebilmesi için 0, 2, 4, 6, 8 gelebilir.
    3’e bölünebilmesi için 0, 3, 6, 9 gelebilir.
    ikisinde de ortak olan sayılar 0 ve 6’dır.
    böylece 0 + 6 = 6 olur
  10. 6 ile kalansız bölünebilme kuralını açıklayınız. Her çift sayı 6 ile kalansız bölünür mü?
    ÇÖZÜM:
    Bir sayı hem 2 hem de 3 ile kalansız bölünebiliyorsa bu sayı 6 ile kalansız bölünebilir. Yani rakamları toplamı 3’ün katı olan çift sayılar 6’ya tam bölünebilir.
  11. Aşağıdaki sayılardan hangileri hem 5’e hem de 9’a kalansız bölünür?
    2375      8100     2073     5125     96210     23 230
    ÇÖZÜM:
    Bir doğal sayının birler basamağındaki rakam 0 veya 5 ise bu sayı 5’e kalansız bölünebilir.Bir doğal sayının basamaklarındaki rakamların sayı değerleri toplamı 9 ile kalansız (tam) bölünüyorsa bu sayı 9 ile kalansız (tam) bölünebilir.
    8100 ve 96210 sayıları ikisine de kalansız bölünebilirler
  12. Aşağıdaki sayılardan hangisi 2, 3 ve 5’e kalansız bölünür?
    A) 4742     B) 6501      C) 7450     D) 8340
    ÇÖZÜM:
    Birler basamağındaki rakam 0,2,4,6,8 olan sayılar 2 ile kalansız bölünebilir.
    Bir doğal sayının basamaklarındaki rakamların sayı değerleri toplamı 3 ile kalansız (tam) bölünüyorsa bu sayı 3 ile kalansız (tam) bölünebilir.
    Bir doğal sayının birler basamağındaki rakam 0 veya 5 ise bu sayı 5’e kalansız bölünebilir.
    8340 2, 3 ve 5’e kalansız bölünür.
  13. 8406▢ beş basamaklı sayısının 10’a tam olarak bölünebilmesi için ▢ yerine hangi rakam gelmelidir?
    ÇÖZÜM:
    Bir doğal sayının birler basamağındaki rakam 0 ise bu sayı 10’a kalansız bölünebilir.
    0

ALIŞTIRMA CEVAPLARI

Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 46 (2020-2021)
Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları – Sayfa 46

 

Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 47 (2020-2021)
Ortaokul 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları – Sayfa 47

Kaynak: Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Matematik 6. Sınıf Ders Kitabı “ÖĞÜN Yayıncılık” (2019-2020)

Sevgili öğrenciler ders ve çalışma kitabı cevapları sadece kontrol amaçlı yayınlanmaktadır. Soruları önce kendiniz çözüp daha sonra sitemizden kontrol etmeniz sizler için daha faydalı olacaktır.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.